日本語を英語にしてみましょう!

Japanese Food 「日本食」

第1回

Linda:ここ10年ぐらい、北米では日本料理が大変人気があるのよ。

            Japanese food has been very popular in North America in the last ten years or so. 

Miho :そういえば、あちこちで日本食レストランを見ますね。

             Indeed, I have already seen several Japanese resaturants here and there.

Linda:ここでは、日本料理は、すっかり定着した感じがしますね。
            I think Japanese food has been fully accepted by the public here.

       ただ、家で、寿司や刺身のような日本食を準備できる自信を感じている人は、 それほど多くないですよね。

           Still,there are not many people who feel confident enough to prepare Japanese food such as sushi or sashimi.

          それで、外に日本食を食べに行くことになるのです。

           So we often go out to Japanese restaurants.

Miho:生の魚にトライするのは、大変だったでしょう?

   Wasn't it strange to try raw fish ?

Linda:Timも私もはじめは気持ち悪が悪かったけど、今ではおしいしいと思うわ。

          Tim and I are used to think raw fish was gross, but we think it's delicious now.

Miho:日本食と言えば、いつも寿司や刺身を思いつくけれども、もっと色々なもの 

     を食べてますよ。

          Sushi and Sashimi always come to mind when talking about Japanese food, but we  eat a much wider variety of foods in Japan.

          日本食の他、洋風、中華風などの料理をたくさん料理します。

         Besides Japanese food, people cook a lot of Western and Chinese foods in Japan.

         また、カレーのようなインド料理もまた好まれます。

         We also like Indian food such as curry very much.

※北米に行った日本人(ワーキングホリデー)が、日本文化について、英語で説明。